Yazar "Bağcı, Ufuk" için Tez Koleksiyonu listeleme
-
Atmosferik plazma uygulamalarının Nar tanelerinin yüzey dekontaminasyonu üzerine etkileri
Tavşantepe, İrem (Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2023)Minimum işlenmiş gıdaların raf ömrünü kısıtlayan en önemli faktör mikrobiyal bozulmalardır. Son yıllarda minimum işlenmiş gıda üretiminde gıdalarda kalıntı bırakmayan ve ısıl olmayan işlemler önem kazanmıştır. Bu kapsamda ... -
Hardaliye üretiminde kullanılan antimikrobiyal maddelerin fermantasyon üzerine etkileri
Gürbüz, Özge (Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)Hardaliye, siyah yaş üzümleri, hardal tohumu ve vişne yaprağı kullanılarak laktik asit fermantasyonu yoluyla üretilen geleneksel alkolsüz bir içecektir. Geleneksel Hardaliye üretiminde üzüm şırasında maya faaliyetini ... -
Unlu mamüllerde kullanılan katkı maddeleri ile ilgili tüketiciyi bilinçlendirme amaçlı mobil uygulama geliştirilmesi
Akveç, Cansu (Trakya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)Gıda katkı maddeleri, “Besleyici değeri olsun veya olmasın, tek başına gıda olarak tüketilmeyen ve gıdanın karakteristik bileşeni olarak kullanılmayan, teknolojik bir amaç doğrultusunda üretim, muamele, işleme, hazırlama, ... -
Yüksek sıcaklıkta ısıl işlem görmüş içme sütlerinde süt tozu ile yapılan tağşişin belirlenmesi
Tarakçı, Tuğba (Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2023)İçerdiği protein, yağ, çeşitli vitamin ve mineraller ile günlük diyetin önemli bir unsuru olan süt ve süt ürünleri, en çok hile yapılan gıdalar arasında yer almaktadır. Son yıllarda özellikle gelişmekte olan ülkelerde ...