Bölüm "Enstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı" Tez Koleksiyonu için listeleme
Toplam kayıt 37, listelenen: 21-37
-
Nohut bileşenlerinin karakterizasyonu
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021)Bu çalışmanın amacı, glütensiz beslenme unsurlarından biri olan nohuta unlu mamuller endüstrisinde kullanım alanları açmak amacıyla, nohut unu ve bileşenlerinin seçilen teknolojik, fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi ... -
Organik tarımla elde edilen unların pestisit içerikleri ve bu unlardan üretilen ekmeklerin bazı kalite kriterlerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
(2007)ORGAN K TARIMLA ELDE ED LEN UNLARIN PEST S T ÇER KLER VE BU UNLARDAN ÜRET LEN EKMEKLER N BAZI KAL TE KR TERLER N N BEL RLENMES ÜZER NE B R ARAŞTIRMA Serdar Salih AKYÜZ Yüksek Lisans Tezi Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri ... -
Orta ölçekli bir çiğ süt işleme tesisinde üretim verimliliğinin belirlenmesi amacıyla üretim aşamalarındaki ısı ve kütle denkliklerinin hesaplanması üzerine bir araştırma
(2007)Gerek enerji kaynaklarının giderek tükenmesi, gerekse üretim proseslerinde harcanan enerjinin büyük maliyet kalemlerine tekabül etmesi, enerjiyi en verimli ekilde kullanmayı önemli kılmaktadır. Ayrıca sızma, damlama, buharla ... -
Portakal aromalı içeceklerde sıcaklık, pH ve depolama süresinin aspartam stabilitesi üzerine etkisi
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)Bu araştırmada, % 100 aspartamla tatlandırılmış, 3 farklı pH değerine sahip portakal aromalı içeceklerde, 3 farklı sıcaklıkta depolanması sürecinde aspartam stabilitesi belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırma iki tekkerrürlü ... -
Tahin helvası üretiminde farklı bitkisel yağ ve soya proteini kullanımının kalite özellikleri üzerine etkisi
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)Bu çalışmada 5 farklı formülasyondaki (mısır yağı+soya proteini, ayçiçek yağı soya proteini, soya yağı+soya proteini, zeytin yağı+soya proteini, kontrol) 15 adet tahin helvası örneği bir ay ara ile duyusal (renk, görünüş, ... -
Ters ozmoz ve ozmotik distil distilasyon yöntemleriiyle oda sıcaklığında nar suyu konsantresi üretimi
(Trakya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)Endüstriyel meyve suyu konsantrasyon süreçlerinde kullanılan geleneksel termal buharlaşma yöntemleri, besin öğeleri ve duyusal kalitede kayıplara neden olmaktadır. Ters ozmoz termal buharlaşma ile ilgili bazı problemlerin ... -
Ticari ters ozmoz membranlarının plazma teknolojisi ile yüzey modifikasyonu
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)Meyve suyu konsantresi üretiminde çok aşamalı vakum evaporatörlerin kullanılması üründe yüksek sıcaklıkların etkisiyle kalite kayıplarına neden olmaktadır. Bu doğrultuda, meyve sularının ısıl olmayan konsantrasyonu için ... -
Trakya bölgesinde üretilen sofralık şaraplarda okratoksin A varlığı ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)Bu araştırmada, Türkiye'nin en önemli şarap üretimi yapan Trakya Bölgesinde üretilen şarapların okratoksin A varlığı bakımından durumu ortaya konulmuştur. Bölgeden temin edilen 43 şarap örneğinin %74,4'ünde 0,12-1,20 ppb ... -
Trakya Bölgesinde üretilen şarapların ağır metal içeriklerinin belirlenmesi
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)Araştırmada; Tekirdağ, Şarköy ve Mürefte bölgelerinde yetiştirilen üzümlerden üretilen, 25 kırmızı ve 25 beyaz olmak üzere toplam 50 şarap örneği toplanmış ve bu örneklerin kurşun (Pb), kadmiyum (Cd), bakır (Cu), demir ... -
Tüketime sunulan şarapların bazı kalite kriterlerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
(2003)Bu araştırmada; tüketime sunulan sek beyaz ve kırmızı şarapların bazı kalite kriterlerinin belirlenmesi, TS 521 Şarap standardına uygunluğunun kontrol edilmesi ve tüketicilerin bu konuda bilinçlendirilmesi amaçlanmıştır. ... -
Türk kahvesi örneklerinde okrataksin A varlığı
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)Bu araştırmada, Türkiye’nin farklı bölgelerinden tesadüf örnekleme yöntemine göre 44 adet öğütülmüş ve kavrulmuş kahve numuneleri toplanarak Okratoksin A miktarı ve E.coli, toplam koliform, küf –maya, toplam mezofil canlı ... -
Ultrafiltrasyon yöntemiyle Nar Kabuğundan fenolik bileşiklerin geri kazanılması ve sürecin optimizasyonu
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)Bu çalışmada nar kabuklarından özütlenen fenolik bileşikler ultrafiltrasyon yöntemiyle deriştirilerek zenginleştirilmiştir. Özütleme ve ultrafiltrasyon (UF) süreçleri yanıt yüzey yöntemi kullanılarak optimize edilmiştir. ... -
Unlu mamüllerde kullanılan katkı maddeleri ile ilgili tüketiciyi bilinçlendirme amaçlı mobil uygulama geliştirilmesi
(Trakya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)Gıda katkı maddeleri, “Besleyici değeri olsun veya olmasın, tek başına gıda olarak tüketilmeyen ve gıdanın karakteristik bileşeni olarak kullanılmayan, teknolojik bir amaç doğrultusunda üretim, muamele, işleme, hazırlama, ... -
Ülkemizde üretilen bazı şorteninglerin yağ asiti bileşimlerinin ve trans yağ asiti içeriklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma A study on determination of fatty acid compositions and trans fatty acid contents of shortenings produced in Turkey
(2006)Bu araştırmada, ülkemizde üretilen şortening yağlarının yağ asiti bileşimleri ve trans yağ asiti içeriklerinin çeşit ve miktarlarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda, 7 endüstriyel margarin tesisinden 3 ... -
Yoğurt üretiminde HACCP sisteminin kurulması
(2007)ÜKSEK LİSANS TEZİ YOĞURT ÜRETİMİNDE HACCP SİSTEMİNİN KURULMASI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANA BİLİM DALI ÖZET Bu çalışmanın esası yoğurt üretiminde HACCP organizasyonuna dayanmıştır. Bu ... -
Yüksek hidrostatik basınç ile geleneksel badem ezmesinin raf ömrünün uzatılması
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)Almond paste is a traditional confectionary product with high nutritional value due to its high percentage of almond. Almond paste is produced in bulk by local companies in Edirne. Almond paste undergoes heat treatment ...