Ara
Toplam kayıt 18, listelenen: 1-10
Katı sıvı – sıvı sıvı yüzeylerde surfaktantların ıslatma özelliğinin incelenmesi
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)
Bu çalışmada, surfaktant çözeltilerinin temas açısı, gonyometre kullanılarak ölçülmüştür. Herbir surfaktant için kritik misel konsantrasyonunda (KMK) karşılaştırma yaparak, ıslatma özelliği en iyi madde belirlenmiş olacaktır. ...
SO (1,3) grubuyla bağlantılı integrallenebilir sistemler
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)
Bu çalışmanın birinci bölümünde grup, metrik tensör, integrallenebilir sistemler, prolate ve oblate küresel dalga denklemleri hakkında bilgi verildi. İkinci bölümde SO(1,3) grubunun homojen uzayının farklı parametrik ...
Probleme dayalı öğrenmenin ortaokul öğrencilerinin bilimsel süreç becerilerine, tutumlarına ve başarılarına etkisinin incelenmesi : Işık ünitesi örneği
(Trakya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)
Son yıllarda Fen Eğitiminde öğrencinin eğitim sürecine aktif olarak katıldığı,
yaparak yaşayarak veya araştırarak öğrendiği öğretim yöntemleri önem kazanmıştır.
Probleme Dayalı Öğrenme de bu yöntemlerden biri olarak ilk ...
Tekstil fabrikasında enerji verimliliği uygulamaları
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)
Sanayileşme, gelişen teknoloji ve enerjinin verimsiz olarak kullanılması nedeniyle dünyadaki fosil yakıt rezervleri her geçen gün daha da azalmaktadır. Enerjinin verimsiz olarak kullanılması üretim yapan işletmelerde enerji ...
Hardaliye üretiminde kullanılan antimikrobiyal maddelerin fermantasyon üzerine etkileri
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)
Hardaliye, siyah yaş üzümleri, hardal tohumu ve vişne yaprağı kullanılarak laktik asit fermantasyonu yoluyla üretilen geleneksel alkolsüz bir içecektir. Geleneksel Hardaliye üretiminde üzüm şırasında maya faaliyetini ...
Ticari ters ozmoz membranlarının plazma teknolojisi ile yüzey modifikasyonu
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)
Meyve suyu konsantresi üretiminde çok aşamalı vakum evaporatörlerin kullanılması üründe yüksek sıcaklıkların etkisiyle kalite kayıplarına neden olmaktadır. Bu doğrultuda, meyve sularının ısıl olmayan konsantrasyonu için ...
Ayçekirdeği kabuğu lifinden üretilen yapı malzemesinin fiziksel ve mekanik özelliklerinin ölçülmesi
(Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018)
Bu tezin amacı, ayçiçeği çekirdeği kabuğu lifinden üretilen yapı malzemesinin fiziksel ve mekanik özelliklerinin ölçülmesidir. Deneysel çalışmalar için, 30x30x2 ±0.1 (cm) plak, 5x10x20 ±1 (cm) prizmatik ve 15x15x15 ±1 (cm) ...
Alüminyum tozlaından sintleme tekneği ile üretilen levhalara, sürtünme karıştırma kaynağının uygulanabilirliği ve mekanik özellikler ile mikro yapı özelliklerinin araştırılması
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)
Alüminyum alaşımlarının başta havacılık ve otomotiv sektörlerinde geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır. Özellikle uçak kanat ve gövdelerinde kullanılmakla beraber otomobillerin motor bloğu, jant, iskelet, dış gövde ve ...
EEG tabanlı beyin bilgisayar arayüzü yazılımı
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)
Beyin Bilgisayar Arayüzü (BBA), insan beyni ile dış dünya arasında sadece beyin faaliyetinin özel bir şekilde yorumlandığı alternatif bir iletişim yoludur. Bu sistemler Elektroensefalografi (EEG) cihazlarıyla ölçülebilen ...
Orman ve antropojenik step ekosistemlerinde çukur tuzaklarının karınca türlerini belirlemedeki etkinlikleri
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)
Bu çalışmada, Trakya Bölgesi’nde orman ekosistemi olarak seçilen Edirne- Lalapaşa-Doğanköy ve antropojenik step ekosistemi olarak seçilen Edirne-Merkez- Büyükismailçe köylerinde 5 farklı çukur tuzak (1,5cm çatı aralıklı ...