Ara
Toplam kayıt 13, listelenen: 1-10
Main trends in oat (Avena Sativa l.) breeding at the institute of agriculture in karnobat, Bulgaria. ı. winter oats
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2014)
In the 1980s, under the influence of the worldwide breeding achievements, the Institute of Agriculture in Каrnobat launched its program for breeding new oat varieties. 80 % of the breeding program included winter oats, and ...
Sustainability of Turkish grey cattle in organic system
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2014)
Beef consumption has significantly increased in the last fifty years as a response to the increase in population size, whereas the sustainability of production systems has begun to be questioned. Because the residues left ...
Biplot analizi kullanılarak yazlık arpa genotiplerinin verim ve verim unsurlarının belirlenmesi
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2014)
Bu çalışma, Uluslar arası kurak alanlara yönelik hizmet veren International Center for Agricultural Research in the Dry Area (ICARDA)’ nın yazlık arpa Islah programı tarafından geliştirilen ileri kademede yazlık arpa ...
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yabancı orijinli bazı durum buğday genotiplerinin adaptasyon kabiliyetlerinin belirlenmesi
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2014)
Güneydoğu Anadolu Bölgesinin iki önemli alt bölgesini temsil eden Diyarbakır ve Kızıltepe lokasyonlarında 2011-2012 yetiştirme sezonunda yürütülen bu çalışma, adaptasyon kabiliyeti ve kalite özellikleri yönünden üstün durum ...
Yapay sinir ağları ile süne zararlısının buğday danesi üzerindeki etkilerinin belirlenmesi
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2014)
Buğday Türkiye için olduğu kadar dünyadaki pek çok ülke için de stratejik bir üründür ve süne zararlısı ise buğday üretiminde temel bir sıkıntıdır. Süne zararlısı, buğdayı bitkisel büyüme, baş verme ve olgunluk dönemlerinde ...
Chemical composition and sensory evaluation of plum fruits
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2014)
Plum fruits (Prunus domestica L.) have long been known as food for people since ancient times. They are consumed fresh, dried or processed. The increasing consumers’ demand for quality of fruit is a relevant reason to ...
Structural condition and productivity of agriculture in Turkey on the way towards EU membership
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2014)
European Union (EU) stipulates the compliance of Turkish Agricultural Sector with Common Agricultural Policy for full membership. Common Agricultural Policy (CAP), the oldest and the most comprehensive policy of the EU, ...
Effect of Sakarya akgöl peat on quality parameters of tomato
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2014)
Tomato is the first ranking plant in greenhouse production both in Turkey and throughout the worldand various media are used for its cultivation. Peat is one of the most preferred media especially for its physical properties. ...
Bazı ekmeklik buğday çeşitlerinde fizyolojik parametreler ile tane verimi arasındaki ilişkinin araştırılması
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2014)
Bu çalışma, bazı ekmeklik buğday çeşitlerinde bazı fizyolojik parametrelerdeki değişimlerin verim ile ilişkisinin araştı-rılması amacıyla yürütülmüştür. Bu amaçla, 10 buğday çeşidi, GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve ...
Trakya’da yer alan bağcılık işletmelerinde ürün sigortası uygulamalarına yönelik üreticilerin yaklaşımları, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2014)
Bu çalışma ile Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale İlleri üzüm üreticilerinin tarım sigortasından haberdar olma durumları, tarım sigortasına yönelik eğilimleri, sigorta yaptırma ve yaptırmama nedenleri, karşılaşılan ...