Bazı baharatların farklı ekstraktlarının antioksidan özelliklerinin belirlenmesi
Abstract
Bu çalışmada, zencefil (Zingiber officinale) ve zerdeçal (Curcuma longa) baharatlarının antioksidan aktiviteleri çeşitli metodlarla incelenmiştir. Bu amaçla kuru baharatlar öğütüldükten sonra etanol ve metanol çözücüleri kullanılarak ekstraksiyonları yapıldı. Her bir ekstraktın Folin-Ciocalteu ayıracı ile toplam fenolik madde içeriği, DPPH serbest radikali giderme aktivitesi, ferrik tiyosiyanat (FTC) metodu ile toplam antioksidan aktivitesi, H2O2 giderme aktivitesi, metal iyonlarını şelatlama kapasitesi, süperoksit radikali giderme aktivitesi, toplam flavonoid içeriği tayini, indirgeme kapasitesi ve ABTS radikali giderme aktivitesi tayin edilmiştir. Abstract This study, the antioxidant activities of ginger (Zingiber officinale) and turmeric (Curcuma longa) spices were investigated by using different methods. For this purpose, after the dry spices were ground to fine powder, their extractions were done by ethanol and methanol as solvent.
Collections
- Tez Koleksiyonu [1162]