Makale Koleksiyonu

Bu koleksiyon için kalıcı URI

Güncel Gönderiler

Listeleniyor 1 - 1 / 1
  • Öğe
    A Review on Nanoemulsions: Preparation Methods and Stability
    (Trakya Üniversitesi, 2017) Çınar, Kadir
    İlaç, kozmetik ve gıda teknolojilerinde nanopartiküllerin kullanılmasına yönelik gittikçe artan bir ilgi mevcuttur.Bilhassa, bu ilgi emülsifikasyon tekniklerinin ve stabilizasyonmekanizmalarının iyileşmesine paralel şekilde artmaktadır. Nanoemülsiyonlarınhazırlanmasına yönelik yüksek enerjili ve düşük enerjili-spontane olmak üzerefarklı tipte metotlar vardır. Hazırlık süreçleri ve kullanılan bileşenler,stabilitenin birkaç saatten yıllara kadar sürmesini etkileyen önemliparametrelerdir. Nanoemülsiyonlar küçük parçacık boyutuna sahip olduklarındankremleşme, koalesans, sedimantasyon ve flokülasyon gibi problemlere maruzkalmazlar. Fakat Ostwald olgunlaşması nanoemülsiyonların destabilizasyonunaneden olan temel mekanizmadır. Bu derleme çalışmada, nanoemülsiyonlar hakkındatemel bilgiler verilmiş ve nanoemülsiyonların hazırlama metotları ve stabilitedurumları literatür incelenerek kapsamlı bir biçimde sunulmuştur.