Yazar "Kara, Fatih" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Piyasada satılan krem çikolataların farklı depolama sıcaklıklarında (4c ve 25c) bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri üzerine bir araştırma(Trakya Üniversitesi, 1997) Kara, Fatih; Demirci, MehmetIll ÖZET PİYASADA SATILAN KREM ÇİKOLATALARIN FARKLI DEPOLAMA SICAKLIKLARINDA ( 4°C ve 25°C) BAZI FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Bu çalışmada piyasada satışa sunulan krem çikolataların farklı sıcaklık derecelerinde ( 4°C ve 25°C ) stabilitelerini incelemek için 5 değişik firmanın aynı üretim tarihine sahip krem çikolatalarından temin edilerek 1 er ay arayla 6 ay olmak üzere çikolataların fiziksel ve kimyasal özelliklerindeki değişmeler incelenmiştir Çikolataların toplam yağ, şeker, protein, kül, rutubet ve ağır metal içerikleri T.S.'ye uygun bulunmuştur. Yapılan fiziksel ve kimyasal analizler sonucunda krem çikolatalarda kakao yağı yerine diğer ikame yağların kullanıldığı tesbit edilmiştir. Analiz sonuçlarına göre 4°C'de depolamanın 25°C'de depolamaya göre daha iyi sonuç verdiği kanısına varılmıştır. 25°C'de depolamanın raf ömrü boyunca çikolatanın özellikleri üzerinde çok büyük bir etkide bulunmadığı görülmüştür.