Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Comba, Bahat" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Effects of green tea extract and lactobacillus casei strain shirota on levels of serum minerals, cholesterol triglycerides, glucose and lactate in rats fed on high-carbohydrate and high-lipid diets
    (2013) Karaca, Turan; Karaboğa, İhsan; Bayıroğlu, Fahri; Comba, Bahat; Cemek, Mustafa; Ayaz, Ahmet
    AMAÇ: Bu çalı?manın amacı, ye?il çay ekstraktı ve Lactobacillus casei strain Shirotanın yüksek karbonhidrat ve lipit içerikli diyetle beslenen ratlarda serum mineralleri (Ca, Cu, Zn, Fe, Mg and Mn), kolesterol, trigliserid, glikoz ve laktat düzeyleri üzerine etkilerinin ara?tırılmasıdır. YÖNTEM: Otuzbe? sağlıklı Wistar albino rat her grupta 5 hayvan ola- cak ?ekilde 7 gruba ayrıldı: Kontrol grubu (A), yüksek-karbonhidratlı diyet grubu (B), yüksek karbonhidratlı diyet ve 8 hafta süreyle probiyotik bakteri ilaveli grup- Lactobacillus casei strain Shirota (C), yüksek karbonhidratlı diyet ve 8 hafta süreyle ye?il çay ekstraktı verilen grup D), yüksek lipit içerikli diyet grubu (E), yüksek lipit içerikli diyet vehafta süreyle probiyotik bakteri ilaveli grup- Lactobacillus casei strain Shirota (F) ve yüksek lipit içerikli diyet ve 8 hafta süreyle ye?il çay ekstraktı ilaveli grup (G). BULGULAR: Serum kolesterol seviyesinin yüksek lipit ve yüksek ipit + ye?il çay ekstraktı ilaveli gruplarda (grup E ve G) kontrole ve diğer deneme gruplarına göre anlamlı olarak artığı tespit edildi p<0.05). Serum trigliserid seviyesi yüksek karbonhidrat + probiyo- ik ilaveli grupta (grup C) diğer deneme gruplarından anlamlı olarak dü?üktü (p<0.05). Yüksek kalorili diyet, ye?il çay ekstraktı ve probiyotik ilavesinin gruplarda serum laktat seviyesi üzerine herhangi bir etkisinin olmadığı görüldü. Serum Ca düzeyinin yanlızca yüksek karbonhidrat içerikli diyet grubunda anlamlı olarak azaldığı tespit edildi (p<0.05). Bununla birlikte, serum Zn ve Fe konsantrasyonlarının yüksek lipit ve yüksek lipit + probiyotik ilaveli gruplarda sırasıyla p<0.05 ve P<0.01 düzeylerinde anlamlı olarak artığı tespit edildi. Serum Mg seviyesinin tüm deneme gruplarında kontrole göreatistiksel olarak anlamlı derecede azaldığı tespit edildi (P<0.01).casei strain Shirota ve ye?il çay ekstraktı alınması yüksek karbon- hidrat diyetli gruplarda serum glikoz seviyesini yüksek lipid diyetli gruba göre anlamlı olarak azalttığı belirlendi (p<0.05). SONUÇ: Ye?il çay ekstraktı ve L. casei strain Shirota kullanımının yüksek enerjili diyetle beslenen ratlarda kan glukoz ve trigliserid seviyelerini dü?ürücü etkisi vardır.

| Trakya Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Edirne, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim