Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Özsoy, Semra" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Kahvaltılık margarinlerin bazı fiziksel, kimyasal mikrobiyolojik özelliklerinin incelenmesi üzerine bir araştırma
    (Trakya Üniversitesi, 2001) Özsoy, Semra; Arıcı, Muhammet
    Bu araştırmada farklı mevsimlerde piyasaya sunulan kahvaltılık margarinlerin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri araştırılmıştır. Sekiz paket sekiz kase olmak üzere onaltı değişik örnekten üçer ay ara ile dört farklı zamanda alman örnekler üzerinde çalışılmıştır. Elde edilen sonuçlar Türkiye için geçerli standart değerlerle karşılaştırılmış ve alınan örneklerde fiziksel kimyasal ( pH, kayma noktası, renk, FFA, peroksit, iyot, kırılma indisi, % tuz, % su, kırılganlık, N değerleri, yağ asit bileşimleri), mikrobiyolojik ( toplam küf ve maya, koliform bakteri) özellikleri araştırılmıştır. Alman sonuçlar; 1. Örneklerin pH, FFA, % tuz değerlerindeki değişimi istatistiki olarak kahvaltılık margarin örnekleri arasında (P< 0,01 ) düzeyinde farklılık olup, ambalaj şekilleri ( paket ve kase ) arasında farlılık önemsiz bulunmuştur. 2. Örneklerin kayma noktası, renk değerleri, iyot sayısı, kırılma indisi, % su oranı, NMR değerleri, yağ asitleri bileşim değişimleri istatistiki olarak kahvaltılık margarin örnekleri arasında ve ambalaj şekilleri ( paket ve kase ) arasında (P< 0,01 ) düzeyinde farklılık bulunmaktadır. 3. Örneklerin kırılganlık değerleri ve peroksit sayısı değerlerindeki değişimi istatistiki olarak kahvaltılık margarin örnekleri arasında ve ambalaj şekilleri ( paket ve kase ) arasında ki farlılık önemsiz bulunmuştur. 4. Mikrobiyolojik analizlerde toplam küf ve maya sayısı birkaç örnekte tespit edilmiş olup tespit edilen sayılar Türk Standartlarının altındadır. Örneklerde koliform bakteriye rastlanmamıştır. Bunun sebebi kahvaltılık margarin üretimi yapan işletmelerde imalat sırasında kontaminasyon olmaması, imalat öncesi emülsiyonun pastörize edilmesi ve ürünün soğuk hava şartlarında edilmesidir.

| Trakya Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Edirne, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim