Browsing by Title

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 694 to 713 of 2252 < previous   next >
PreviewIssue DateTitleAuthor(s)
2009F.Chopin' in müzik ve form anlayışı açısından scherzo' larının incelenmesiKargı, Işıl; Güner, Süleyman Sırrı(Tez Danışmanı)
2009Fabrika işçilerinde stres kaynakları ve stresle başa çıkma yöntemleriTurunç, Yaser; Tokuç, Burcu(Tez Danışmanı)
2010Fakoemülsifikasyon cerrahisi esnasında arka kapsül perforasyonu ve zonülolizis gelişimi ile prognozu etkileyen faktörlerNalbantoğlu, Ferhan Korkut; Benian, Ömer(Tez Danışmanı)
2007Fare, sıçan ve kobay ileumlarının non-adrenerjik non-kolinerjik yanıtlarında taşikininlerin rolüTamer, Melek; Karadağ, Ç.Hakan(Tez Danışmanı)
2008Farelerde dipirona karşı gelişen analjezik toleransta nitrik oksidin rolüYılmaz, İbrahim; Ulugöl, Ahmet(Tez Danışmanı)
2011Farklı bispektral indeks değerlerinde uygulanan elektrokonvülsif tedavinin konvülsiyon süresi ve ajitasyon üzerine etkisiAyan, Nizamettin; Çolak, Alkin (Tez Danışmanı); TR147505
2012Farklı düzeylerdeki sorgulayıcı-araştırmaya dayalı öğretim yöntemlerinin ilköğretim öğrencilerinin başarı, tutum, bilimsel süreç becerisi ve bilgi kalıcılıklarına etkileriÇeliksöz, Murat; Bayır, Eylem (Tez Danışmanı); Özyıldırım, Hasan (Tez Danışmanı)
2008Farklı etyolojik beyin damar hastalığı alt tiplerinde serum Asimetrik Dimetil Arjinin ve Homosistein düzeylerinin klinik ve infarkt büyüklüğüne olan etkisinin araştırılmasıSağlam, Fatma; Çelik, Yahya(Tez Danışmanı)
2014Farklı fonksiyonel gruplar taşıyan katyonik gemini surfaktanların senteziDikmen, Alper; Boz, Mesut (Tez Danışmanı)
2003Farklı kökenli mısır (Zea mays L.) genotiplerinin çeşitli agronomik ve kalite karakterleri bakımından karşılaştırmalı olarak değerlendirilmesiBabaoğlu, Metin
2007Farklı kurutma yöntemlerinin kırmızı biberlerde aflatoksin oluşumu üzerine etkisi / Effects of three different drying methods on aflatoxin formation on dried red peppersMakaracı, Ayşe; Dağlıoğlu, Figen(Tez Danışmanı)
2003Farklı malzemelerin yığılmasında malzeme akışının incelenmesiÇetinarslan, Cem S.
2006Farklı oranlarda lor peyniri ve eritme tuzu İlavesiyle hazırlanan Tekirdağ peynir helvalarının çeşitli özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir arştırmaCengiz, Ömer; Kurultay, Şefik (Tez Danışmanı)
2012Farklı populasyonlarda yetişen Muscari neglectum guss türü üzerinde morfolojik, anatomik, karyolojik araştırmalarKoşanay, Gözde; Dane, Feruzan(Tez Danışmanı)
2013Farklı soğutucu akışkan karışımlarının performanslarının incelenmesiKemerli, Ubade; Öztürk, Ayşegül (Tez Danışmanı); Atayılmaz, Özgür (Tez Danışmanı)
2007Farklı starter kültürlerin ilavesi ile elde edilen telemenin höşmerim kalitesine olan etkisinin belirlenmesi üzerine bir araştırmaCan, Seher; Öksüz, Ömer(Tez Danışmanı)
2011Farklı yağ asitlerinin trietanolamin ile oluşturdukları ürünlerin incelenmesiBozkurt, Murat; Kolancılar, Hakan(Tez Danışmanı)
2006Farklı Yöntemlerle Çürütülmüş beyaz üzüm cibresinde, değişik K/Ca Oranına sahip besin çözeltisi verilerek yetiştirilen domateste, gelişme ve verimin karşılaştırılmasıUtku, Özdamar
2015Fas/fasl yolağının diyabetik erkek infertilitesindeki rolünün değerlendirilmesiBayram, Şinasi; Özfidan, Gülnur Kızılay(Tez Danışmanı)
2011Febril ve afebril konvülziyon ile başvuran çocuk hastalarda nöronal hasarın belirlenmesinde serum tau protein düzeyinin yeri ve risk belirlemede önemiMutlu, Ayten; Karasalihoğlu, Serap (Tez Danışmanı)