Ara
Toplam kayıt 37, listelenen: 1-10
Bisküvi üretim proseslerinde HACCP gıda güvenliği sisteminin kurulması ve uygulamaları üzerine bir çalışma / A study on the implamentation of HACCP food safety system in the processes of biscuit production
(2006)
Bisküvi üretim proseslerinde Codex Alimentarius modeli ile TS 13001 (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktalarına (HACCP) Göre Gıda Güvenliği Yönetimi - Gıda Üreten Kuruluşlar ve Tedarikçileri İçin Yönetim Sistemine İlişkin ...
Glutensiz ve katkısız şalgam suyu üretimi ve yüksek hidrostatik basınç ile raf ömrünün uzatılması
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Bu çalışmada geleneksel bir içeceğimiz şalgam suyunun bulgur unu yerine %60 mısır ve %40 pirinç unu ile glutensiz olarak üretimi sağlanmış ve bu ürünün standartlara uygunluğu belirlenmiştir. Elde edilen veriler glutensiz ...
Trakya Bölgesinde üretilen şarapların ağır metal içeriklerinin belirlenmesi
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)
Araştırmada; Tekirdağ, Şarköy ve Mürefte bölgelerinde yetiştirilen üzümlerden üretilen, 25 kırmızı ve 25 beyaz olmak üzere toplam 50 şarap örneği toplanmış ve bu örneklerin kurşun (Pb), kadmiyum (Cd), bakır (Cu), demir ...
Ham ve rafine ayçiçeği yağı üretiminde TS EN ISO 22000 gıda güvenliği sisteminin kurulması
(2007)
ÖZET YÜKSEK L SANS TEZ HAM VE RAF NE AYÇ ÇEĞ YAĞI ÜRET M NDE TS EN ISO 22000 GIDA GÜVENL Ğ S STEM N N KURULMASI Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Bu araştırmada 99.000 ton/yıl ...
Edirne meriç nehri boyunca sulanan çeltiklerde pestisit kalıntı düzeylerinin belirlenmesi
(Trakya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu çalışmada, Meriç Nehri’nden sulanarak üretilen çeltiklerde kullanılan zirai ilaçların
kalıntısı olan pestisitlerin insan ve çevre sağlığı açısından yasal değerlerinin üzerinde
olup olmadığı araştırılmıştır. Aynı zamanda ...
Bazı baharat ve kuruyemişlerin Aflatoksin içeriğinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)
Bu araştırmada farklı bölgelerden ve farklı tüketim ürünleri olan kuruyemişlerde aflatoksin düzeyleri belirlenmiş ve yıllara göre kıyaslama yapılmıştır. Araştırmada 239 adet fındık örneğinin aflatoksin düzeyleri 2004 yılında ...
Tüketime sunulan şarapların bazı kalite kriterlerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
(2003)
Bu araştırmada; tüketime sunulan sek beyaz ve kırmızı şarapların bazı kalite kriterlerinin belirlenmesi, TS 521 Şarap standardına uygunluğunun kontrol edilmesi ve tüketicilerin bu konuda bilinçlendirilmesi amaçlanmıştır. ...
Trakya bölgesinde üretilen sofralık şaraplarda okratoksin A varlığı ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)
Bu araştırmada, Türkiye'nin en önemli şarap üretimi yapan Trakya Bölgesinde üretilen şarapların okratoksin A varlığı bakımından durumu ortaya konulmuştur. Bölgeden temin edilen 43 şarap örneğinin %74,4'ünde 0,12-1,20 ppb ...
Bisküvi ve kraker üretiminde tritikale ununun kullanım olanakları
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)
Bu araştırmada insan yapımı tahıl olarak bilinen tritikalenin bisküvi ve kraker üretimine uygun olup olmadığı incelenmiştir. Çalışmada materyal olarak; Tatlıcak 97 Tritikale çeşidinden elde edilen un ve bisküvilik yumuşak ...
Orta ölçekli bir çiğ süt işleme tesisinde üretim verimliliğinin belirlenmesi amacıyla üretim aşamalarındaki ısı ve kütle denkliklerinin hesaplanması üzerine bir araştırma
(2007)
Gerek enerji kaynaklarının giderek tükenmesi, gerekse üretim proseslerinde harcanan enerjinin büyük maliyet kalemlerine tekabül etmesi, enerjiyi en verimli ekilde kullanmayı önemli kılmaktadır. Ayrıca sızma, damlama, buharla ...