Browsing Fen Bilimleri Enstitüsü by Department "Enstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı"
Now showing items 1-3 of 3
-
“Monascus purpureus” kullanılarak kırmızı fermente pirinç üretimi üzerine bir araştırma
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)Bu çalışmada, Türkiye Et Ürünleri Sektöründe uzun yıllardır yaygın şekilde kullanılan bir renklendirici olan ve tamamı, başta Çin Halk Cumhuriyeti olmak üzere, dış ülkelerden ithal edilen, kırmızı fermente pirincin (endüstride ... -
Ozmotik distilasyon yöntemi ile ısıl olmayan koşullarda nar ekşisi üretimi
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2022)Bu tez çalışmasında, bütün meyveden ve tanelerinden preslenerek elde edilen nar ham suyundan; geleneksel açık kapta termal evaporasyon (TE), vakum evaporasyon (VE) ve ozmotik distilasyon (OD) ile nar ekşisi üretimi ... -
Ticari polimerik membranlar için yüzey özelliklerinin temas açısı ölçümleri üzerindeki etkisinin kaşılaştırmalı olarak incelenmesi
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2022)Membran teknolojisinde kirlenme üzerine yüzey hidrofobisitesi önemli bir etki göstermektedir. Kirlenme mekanizmalarının açıklanmasında yüzey enerjisi bileşenlerinin uygun bir temas açısı yöntemi ile doğru bir şekilde ...