Bölüm "Enstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı" Fen Bilimleri Enstitüsü için listeleme
Toplam kayıt 9, listelenen: 1-9
-
Atmosferik plazma uygulamalarının Nar tanelerinin yüzey dekontaminasyonu üzerine etkileri
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2023)Minimum işlenmiş gıdaların raf ömrünü kısıtlayan en önemli faktör mikrobiyal bozulmalardır. Son yıllarda minimum işlenmiş gıda üretiminde gıdalarda kalıntı bırakmayan ve ısıl olmayan işlemler önem kazanmıştır. Bu kapsamda ... -
Besleme karakteristikleri ve sıcaklığın ileri ozmoz membran performansı üzerine etkisinin model ortamlarda incelenmesi
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2023)Bu çalışmada, peynir altı suyunda (PAS) bulunan bileşenlerin, ayrı ayrı ve birlikte farklı sıcaklık ve pH koşullarında ileri ozmoz (FO) membran performansı üzerine etkilerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla, farklı ... -
Fosfat tamponu ve vişne suyuna inoküle edilen Saccharomyces cerevisiae ve s. boulardii'nin donma ile birlikte yüksek hidrostatik basınçla inaktivasyonu
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2023)Bu çalışmada iki farklı pH’a (3.2 ve 7.1) sahip fosfat tamponu (PBS) ve vişne suyuna (pH 3.2) inoküle edilen Saccharomyces cerevisiae ve Saccharomyces boulardii ile hazırlanan örnekler yüksek hidrostatik basınca (YHB) ... -
Ispanak kökünde ultrason destekli ekstraksiyon yöntemi ile biyoaktif bileşenlerin kazanımı ve sürecin yanıt yüzey yöntemi ile optimizasyonu
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2022)Bu çalışmada gıda endüstrisinde ve evlerde ıspanağın temizlenmesiyle açığa çıkan değerli bir atık olan ıspanak kökünden geleneksel ekstraksiyon yöntemlerine alternatif olarak yeşil ve yenilikçi yöntemler arasında özellikle ... -
Kenevir (Cannabis Sativa) liflerinden ambalaj filmlerinin elde edilmesi
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2023)Bu çalışmada, tarımsal/endüstriyel artık, kenevir liflerinden, gıda ambalajlarında kullanılabilecek selüloz temelli bir ambalaj filminin elde edilmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla, öncelikle, kenevir liflerinden selülozun ... -
“Monascus purpureus” kullanılarak kırmızı fermente pirinç üretimi üzerine bir araştırma
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)Bu çalışmada, Türkiye Et Ürünleri Sektöründe uzun yıllardır yaygın şekilde kullanılan bir renklendirici olan ve tamamı, başta Çin Halk Cumhuriyeti olmak üzere, dış ülkelerden ithal edilen, kırmızı fermente pirincin (endüstride ... -
Ozmotik distilasyon yöntemi ile ısıl olmayan koşullarda nar ekşisi üretimi
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2022)Bu tez çalışmasında, bütün meyveden ve tanelerinden preslenerek elde edilen nar ham suyundan; geleneksel açık kapta termal evaporasyon (TE), vakum evaporasyon (VE) ve ozmotik distilasyon (OD) ile nar ekşisi üretimi ... -
Ticari polimerik membranlar için yüzey özelliklerinin temas açısı ölçümleri üzerindeki etkisinin kaşılaştırmalı olarak incelenmesi
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2022)Membran teknolojisinde kirlenme üzerine yüzey hidrofobisitesi önemli bir etki göstermektedir. Kirlenme mekanizmalarının açıklanmasında yüzey enerjisi bileşenlerinin uygun bir temas açısı yöntemi ile doğru bir şekilde ... -
Yüksek sıcaklıkta ısıl işlem görmüş içme sütlerinde süt tozu ile yapılan tağşişin belirlenmesi
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2023)İçerdiği protein, yağ, çeşitli vitamin ve mineraller ile günlük diyetin önemli bir unsuru olan süt ve süt ürünleri, en çok hile yapılan gıdalar arasında yer almaktadır. Son yıllarda özellikle gelişmekte olan ülkelerde ...