Bölüm "Enstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı" Fen Bilimleri Enstitüsü için listeleme
Toplam kayıt 37, listelenen: 1-20
-
Aroma üretimi yapan firmalarda uygulanacak HACCP kriterlerinin incelenmesi
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)Araştırmada aroma sektöründe çalışan ve üretim yapan firmalarda HACCP uygulamaları incelenmiştir. Aroma sektöründe bu uygulamaların gereklilikleri saptanmaya çalışılmış, kalite sistemlerinin uygulanmasında kalite konusunda ... -
Bazı baharat ve kuruyemişlerin Aflatoksin içeriğinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)Bu araştırmada farklı bölgelerden ve farklı tüketim ürünleri olan kuruyemişlerde aflatoksin düzeyleri belirlenmiş ve yıllara göre kıyaslama yapılmıştır. Araştırmada 239 adet fındık örneğinin aflatoksin düzeyleri 2004 yılında ... -
Bisküvi üretim proseslerinde HACCP gıda güvenliği sisteminin kurulması ve uygulamaları üzerine bir çalışma / A study on the implamentation of HACCP food safety system in the processes of biscuit production
(2006)Bisküvi üretim proseslerinde Codex Alimentarius modeli ile TS 13001 (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktalarına (HACCP) Göre Gıda Güvenliği Yönetimi - Gıda Üreten Kuruluşlar ve Tedarikçileri İçin Yönetim Sistemine İlişkin ... -
Bisküvi ve kraker üretiminde tritikale ununun kullanım olanakları
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)Bu araştırmada insan yapımı tahıl olarak bilinen tritikalenin bisküvi ve kraker üretimine uygun olup olmadığı incelenmiştir. Çalışmada materyal olarak; Tatlıcak 97 Tritikale çeşidinden elde edilen un ve bisküvilik yumuşak ... -
Çiğ ve pişmiş koyun, keçi ve inek sütü ile üretilen ev eriştelerinin kalite kriterlerinin belirlenmesi
(2007)YÜKSEK L ISANS TEZ Ç İĞ ve P İŞM İŞ KOYUN, KEÇİ ve İNEK SÜTÜ LE ÜRETİLEN EV ER ŞTELER N N KAL TE KR TERLER N N BEL RLENMES B LGE ÖZTÜRK Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: ... -
Edirne il merkezinde hastane mutfaklarında personel hijyeninin belirlenmesi üzerine bir araştırma A research on determining the personnel hygiene of hospital kitchen situadet in the center of Edirne
(2006)Araştırma sonucunda hastane mutfaklarının tümünde çalışanların özel iş elbisesi, özel mutfak ayakkabısı, bone-kep giyilmekte olduğu ve mutfak personelinin tırnaklarının kısa olduğu saptanmıştır. Araştırma sonuçunda ... -
Edirne meriç nehri boyunca sulanan çeltiklerde pestisit kalıntı düzeylerinin belirlenmesi
(Trakya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)Bu çalışmada, Meriç Nehri’nden sulanarak üretilen çeltiklerde kullanılan zirai ilaçların kalıntısı olan pestisitlerin insan ve çevre sağlığı açısından yasal değerlerinin üzerinde olup olmadığı araştırılmıştır. Aynı zamanda ... -
Farklı kurutma yöntemlerinin kırmızı biberlerde aflatoksin oluşumu üzerine etkisi / Effects of three different drying methods on aflatoxin formation on dried red peppers
(2007)ÖZET Farklı Kurutma Yöntemlerinin Kırmızı Biberlerde Aflatoksin Oluşumu Üzerine Etkisi Bu araştırmada, taze, tatlı kırmızı biberlerin kurutulmasında, üç farklı kurutma yöntemi ve her kurutma yöntemi için plesantalı ve ... -
Farklı oranlarda lor peyniri ve eritme tuzu İlavesiyle hazırlanan Tekirdağ peynir helvalarının çeşitli özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir arştırma
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)Bu araştırmada geleneksel Tekirdağ Peynir Helvasının imalat prosesinde değişik oranlarda lor peyniri ilavesinin ürünün bilinen özellikleri üzerinde oluşturacağı etkilerin tespit edilmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla % 5,10,15,20 ... -
Farklı starter kültürlerin ilavesi ile elde edilen telemenin höşmerim kalitesine olan etkisinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007)Bu araştırmada; yapımında yöresel farklılıklar gösteren höşmerimin ana hammaddesi olan ve farklı starter kültürlerin ilavesi ile elde edilen telemenin son ürünün kalitesine olan etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Denemede ... -
Glutensiz ve katkısız şalgam suyu üretimi ve yüksek hidrostatik basınç ile raf ömrünün uzatılması
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020)Bu çalışmada geleneksel bir içeceğimiz şalgam suyunun bulgur unu yerine %60 mısır ve %40 pirinç unu ile glutensiz olarak üretimi sağlanmış ve bu ürünün standartlara uygunluğu belirlenmiştir. Elde edilen veriler glutensiz ... -
Gıda maddelerinde trans yağ asiti içeriklerine ait verilerin toplanması ve değerlendirilmesi
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)Bu araştırmada, günümüzde özellikle kalp hastalığı başta olmak üzere, daha birçok hastalığa neden olduğu bilinmekte olan ve günlük beslenmemizde tükettiğimiz pek çok gıda maddesinin içeriğinde sıkça karşımıza çıkan trans ... -
Ham ve rafine ayçiçeği yağı üretiminde TS EN ISO 22000 gıda güvenliği sisteminin kurulması
(2007)ÖZET YÜKSEK L SANS TEZ HAM VE RAF NE AYÇ ÇEĞ YAĞI ÜRET M NDE TS EN ISO 22000 GIDA GÜVENL Ğ S STEM N N KURULMASI Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Bu araştırmada 99.000 ton/yıl ... -
Hardaliye üretiminde kullanılan antimikrobiyal maddelerin fermantasyon üzerine etkileri
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)Hardaliye, siyah yaş üzümleri, hardal tohumu ve vişne yaprağı kullanılarak laktik asit fermantasyonu yoluyla üretilen geleneksel alkolsüz bir içecektir. Geleneksel Hardaliye üretiminde üzüm şırasında maya faaliyetini ... -
İstanbul ilinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinde toplam kalite yönetimi ve buna bağlı olarak ıso ve haccp sistemlerinin etkinliği üzerine bir çalışma
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005)Bu araştırmada İstanbul ilinde gıda sanayiinin değişik alanlarında faaliyet gösteren ISO ve HACCP kalite yönetimi ve kalite güvencesine sahip işletmelerde bu sistemlerin etkin bir şekilde uygulanıp uygulanmadığı belirlenmeye ... -
İstanbul ilinde içme sütü tüketim alışkanlıkları ve bu alışkanlıkları etkileyen faktörlerin belirlenmesi üzerine bir araştırma
(2003)İSTANBUL İLİNDE İÇME SÜTÜ TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI VE BU ALIŞKANLIKLARI ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN BELİRLENMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Bu araştırmada, İstanbul ilinde 4 farklı sosyo-ekonomik grubu(yüksek, orta, düşük ve alt ekonomik ... -
İthal edilen ton balıklarının histamin, ağır metal içerikleri ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
(2007)Araştırmada ülkemizde ithal edilen ton balıklarının halk sağlığı açısından herhangi bir sorun oluşturmadan tüketiminin sağlanmasında balıkların kalite özellikleri açısından histamin, ağır metal içerikleri ve mikrobiyolojik ... -
Light (diyet) süt ve süt ürünleri üzerine bir araştırma / A research upon the light milk and milk products
(2007)i ÖZET YÜKSEK L SANS TEZ L GHT (D YET) SÜT VE SÜT ÜRÜNLER ÜZER NE B R ARAŞTIRMA YASEM N DORUK GÜDEMEZ Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Mehmet Demirci 2007, ... -
Mikrofiltrasyon işlemini sütün reolojik özellikleri üzerine etkisi
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020)Bu çalışmanın amacı yağsız süte uygulanan mikrofiltrasyon (MF) işlemi sonucu elde edilen retentatların reolojik özelliklerini ve bu özelliklere çeşitli işlem koşullarının etkisini belirlemektir. Bu amaç doğrultusunda yağsız ... -
“Monascus purpureus” kullanılarak kırmızı fermente pirinç üretimi üzerine bir araştırma
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)Bu çalışmada, Türkiye Et Ürünleri Sektöründe uzun yıllardır yaygın şekilde kullanılan bir renklendirici olan ve tamamı, başta Çin Halk Cumhuriyeti olmak üzere, dış ülkelerden ithal edilen, kırmızı fermente pirincin (endüstride ...