Browsing by Author "Yılmaz, İsmail"
Now showing items 1-6 of 6
-
Aroma üretimi yapan firmalarda uygulanacak HACCP kriterlerinin incelenmesi
Bölükbaşı, Burç (Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)Araştırmada aroma sektöründe çalışan ve üretim yapan firmalarda HACCP uygulamaları incelenmiştir. Aroma sektöründe bu uygulamaların gereklilikleri saptanmaya çalışılmış, kalite sistemlerinin uygulanmasında kalite konusunda ... -
Bazı baharat ve kuruyemişlerin Aflatoksin içeriğinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
Garipoğlu, Hafize (Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)Bu araştırmada farklı bölgelerden ve farklı tüketim ürünleri olan kuruyemişlerde aflatoksin düzeyleri belirlenmiş ve yıllara göre kıyaslama yapılmıştır. Araştırmada 239 adet fındık örneğinin aflatoksin düzeyleri 2004 yılında ... -
“Monascus purpureus” kullanılarak kırmızı fermente pirinç üretimi üzerine bir araştırma
Velioğlu, H.Murat (Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)Bu çalışmada, Türkiye Et Ürünleri Sektöründe uzun yıllardır yaygın şekilde kullanılan bir renklendirici olan ve tamamı, başta Çin Halk Cumhuriyeti olmak üzere, dış ülkelerden ithal edilen, kırmızı fermente pirincin (endüstride ... -
“Monascus purpureus” kullanılarak kırmızı fermente pirinç üretimi üzerine bir araştırma
Velioğlu, H.Murat (Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)Bu çalışmada, Türkiye Et Ürünleri Sektöründe uzun yıllardır yaygın şekilde kullanılan bir renklendirici olan ve tamamı, başta Çin Halk Cumhuriyeti olmak üzere, dış ülkelerden ithal edilen, kırmızı fermente pirincin (endüstride ... -
Sumak (Rhus coriaria L.) Meyvesinin Fizikokimyasal Özellikleri
Karadaş, Özgür; Yılmaz, İsmail; Geçgel, Umit (Trakya Üniversitesi, 2020)Bu araştırmada sumak meyvelerinin bazı fizikokimyasal özellikleri incelenmiştir. Araştırma materyali olarak, Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere Köyü’nde doğal olarak yetişen sumak bitkileri seçilmiştir. Analizler ... -
Tahin helvası üretiminde farklı bitkisel yağ ve soya proteini kullanımının kalite özellikleri üzerine etkisi
Karakahya, Emel (Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)Bu çalışmada 5 farklı formülasyondaki (mısır yağı+soya proteini, ayçiçek yağı soya proteini, soya yağı+soya proteini, zeytin yağı+soya proteini, kontrol) 15 adet tahin helvası örneği bir ay ara ile duyusal (renk, görünüş, ...