Konu "Quality" için listeleme
Toplam kayıt 12, listelenen: 1-12
-
Ameliyathanede hastaların hemşirelik bakım kalitesi hakkında düşüncelerinin ve kaygı düzeylerinin değerlendirilmesi
(Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2012)Bu tanımlayıcı araştırma, batın ameliyatı geçiren hastaların ameliyathanede aldıkları hemşirelik bakım kalitesi hakkında düşüncelerini ve kaygı düzeylerini değerlendirmek amacıyla yapıldı. Çalışma 15.10.2010- 15.06.2011 ... -
Ayçiçek tohum kurutma yöntemlerinin incelenmesi
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)Ayçiçek hasat edildikten sonra uzun süreli depolanabilmesi, kızışma ve kayıpların önlenebilmesi, kalitenin korunması ve yağ tesislerinde uygun şekilde işlenebilmesi için nem oranının kontrol altında tutulması oldukça ... -
Çanakkale (Yenice) ilinde üretilen çiğ sütlerin bazı özellikleri ve subklinik (gizli) mastitis görülme oranı
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)Yetiştiricilikte önemli ekonomik kayıplara neden olan subklinik mastitis hastalığı dünyanın ve ülkemizin en önemli sorunu haline gelmiştir. Subklinik mastitis gözle fark edilemediğinden dolayı süt ve süt ürünleri üretimine ... -
Eğlence pazarlamasında boş zaman aktivitelerine yönelik tutum ve katılımın müşteri tatmini üzerine etkisi: Edirne Kakava Şenlikleri örneği
(Trakya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019)Kakava şenlikleri Edirne’nin tarihsel ve kültürel miraslarından biridir. Edirne’nin kültürel mirasının en önemli öğelerinden biri olan Kakava şenlikleri günümüzde eğlence pazarlamasının önemli bir unsuru haline gelmiştir. ... -
Ekmek üretiminde kalite uygulamaları ve müşteri memnuniyet dinamiklerinin belirlenmesi
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)Ekmek üretiminde kalite uygulamaları ve müşteri memnuniyet dinamiklerinin belirlenmesi amacıyla, Tekirdağ il merkezindeki fırın sahiplerine ve değişik sosyo- kültürel yapıya sahip tüketicilere da uygulaması yapılmıştır. ... -
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yabancı orijinli bazı durum buğday genotiplerinin adaptasyon kabiliyetlerinin belirlenmesi
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2014)Güneydoğu Anadolu Bölgesinin iki önemli alt bölgesini temsil eden Diyarbakır ve Kızıltepe lokasyonlarında 2011-2012 yetiştirme sezonunda yürütülen bu çalışma, adaptasyon kabiliyeti ve kalite özellikleri yönünden üstün durum ... -
İşletmelerde Kalite Maliyet Sistemleri: Bir Uygulama
(Trakya Üniversitesi, 2005)Today enterprises need to have high quality goods and low costs in the competitive environment in order to continue their existence as a result of the globalization.As it is know, quality costs are the sum of costs, which ... -
Konaklama işletmelerinde efqm mükemmellik modeli: İstanbul’da bir uygulama
(Trakya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2013)Çağdaş dünyada etkili olan küresellik olgusu sebebiyle müşterilerin kalite hakkındaki bilgi ve görüşleri sürekli gelişmektedir. Müşteriler, ürünlerini veya hizmetlerini kullandıkları işletmelerden beklentilerini sürekli ... -
Tekirdağ ilinde bitkisel yağ ürünlerinde tüketici eğilimleri ve müşteri memnuyeti analizi
(Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)Günümüzün artan rekabet ortamında firmaların müşteri memnuniyetini sağlaması ve arttırması büyük küçük her firma için zorunluluk haline gelmiştir. Bugün firmaların başarısı ve büyümesi ancak müşteri memnuniyeti sağlaması ... -
Trakya Bölgesindeki bazı yenebilen mantar türlerinin beta-glukan içeriklerinin, antioksidan ve antimikrobiyal aktivitelerinin kültür mantarı ile karşılaştırılması
(Sağlık Bilimleri, 2021)Araştırma iki ilde bulunan üniversite hastanelerindeki yoğun bakım ünitelerinde çalışan hemşirelerin ventilatörle ilişkili pnömoninin önlenmesi konusundaki bilgi durumlarını ortaya çıkarmak amacıyla 07.07.2020- 07.11.2020 ... -
Yatan hastalarda beklenen ve algılanan hizmet kalitesinin servqual ölçeği ile değerlendirilmesi : Haydarpaşa Numune Hastanesi uygulaması
(Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019)Sağlık sektöründe meydana gelen hızlı değişimler sağlık sektörünü karmaşık kılmaktadır. Sağlık hizmetlerinden yararlanan bireyler ise bu değişimlere gün geçtikçe ayak uydurmakta, bilinçlenmektedir. Sağlık hizmeti kullanıcıları ... -
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda hizmet kalitesi ve müşteri tatmin düzeyinin ölçülmesi: Edirne Selimiye Öğrenci Yurdu Müdürlüğü örneği
(2008)Son yüzyılda hizmet sektöründeki gelişime paralel olarak, kalite ve müşteri tatmini anlayışında önemli gelişmeler yaşanmıştır. Başta Batı'da olmak üzere, özel sektörde başlayan bu anlayış, zamanla kamu kurumlarına sirayet ...