Browsing by Author "Küçükaltan, Derman"
Now showing items 1-13 of 13
-
Bölgesel Kalkınmada Kültürel Turizmin Etkisi: Kırkpınar Yağlı Güreşleri Örneği
Küçükaltan, Derman; Oğuzhan, Adil; Apak, Sudi; Boyacıoğlu, Ebru Z. (Trakya Üniversitesi, 2005)Edirne’de gerçekleştirilen Geleneksel Kırkpınar Güreşleri kültürel boyutu olan en eski spor organizasyonudur. Kırkpınar Güreşlerinin Edirne ekonomisi açısından sosyo-ekonomik etkileri bulunmaktadır.Bu araştırmanın öncelikli ... -
Edirne'deki gastronomik kültürün kentin pazarlama ve markalaşmasına etkileri
Göynüşen, Senem Ergan (Trakya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2011)Gastronomi, şehirler için farkındalık yaratan bir unsurdur. Gastronomi, sadece bir şehrin yemek kültürünü değil; o şehrin yaşayış biçimini, folklorunu, değerlerini kısacası bir bölgenin kültürü hakkında her şeyi tanıtmaktadır. ... -
Konaklama işletmelerinde efqm mükemmellik modeli: İstanbul’da bir uygulama
Sepetçioğlu, Onur (Trakya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2013)Çağdaş dünyada etkili olan küresellik olgusu sebebiyle müşterilerin kalite hakkındaki bilgi ve görüşleri sürekli gelişmektedir. Müşteriler, ürünlerini veya hizmetlerini kullandıkları işletmelerden beklentilerini sürekli ... -
Krizlerin otel işletmeleri üzerine etkisi: Edirne ili örneği (2000-2005)
Aytaç, Nihan (Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2008)Sanayi devrimi ile birlikte insanların gelir seviyelerindeki artışlar, ulaşım imkanlarının giderek çoğalması, yoğun iş temposunun yüklediği stresten uzaklaşmak, dinlenme-eğlenme, gezme-görme amaçlı başlayan turistik ... -
Kültür odaklı kentlerde markalaşma ve Edirne örneği
Altay, Saim (2008)Ulusal ve uluslararası alanda tarihi ve kültürel varlıkların tanıtımının yapılması ve kentin görülüp gezilebilecek yerler olması yolunda, şehir veya ülkelerin markalaşması, kentsel, bölgesel ve ülke kalkınmasının en önemli ... -
Lojistik sektöründe kargo taşımacılığında uzak nokta çözümleri
Göncü, Kadir Kaan (2010)Günümüzde özellikle bilgi, iletişim ile birlikte sosyal sorunluluğun da azımsanmayacak kadar önem kazandığı bir dönemde doğal kaynakları maksimum düzeyde faydalı kullanmak geleceğe yatırım yapan bütün yönetimlerin önceliği ... -
Otel işletmelerinde işgörenlerin bakış açısı ile yöneticilerin iş etiğine yaklaşımları: Edirne’deki turizm işletme belgeli oteller üzerinde bir araştırma
Togay, Gülşah (Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2011)Turizm sosyal, kültürel faydalarının yanında ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlaması nedeni ile önemli bir sektör durumundadır. Turizm sektörünün can damarı olan otel işletmelerinin günümüzde hızla yaygınlaşması otel ... -
Otel işletmelerinin odalar bölümünde gelir yönetimi : İstanbul'daki beş yıldızlı otellerde bir uygulama
Unurlu, Çiğdem (Trakya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2010)Bilgi ve iletişim teknolojilerinin akıl almaz bir hızla geliştiği 21. yy.da, işletmeler de küreselleşme olgusu içerisinde artan rekabet ortamında karlılıklarını arttırabilmek, varlıklarını devam ettirebilmek için her geçen ... -
Otel işletmelerinin yiyecek-içecek departmanındaki çalışma koşullarının işgören motivasyonuna etkileri: İstanbul' daki beş yıldızlı otel işletmelerinde bir uygulama
Albayrak, Sibel Selviden (Trakya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2012)Küreselleşme ve teknolojinin hızla gelişmesi, toplumun daha az çalışarak, daha çok üretmesine ve daha yüksek bir gelir düzeyine ulaşmasına neden olmaktadır. Toplumun gelir düzeyi yükseldikçe de, turizme olan talep devamlı ... -
Ödüllendirmenin örgütsel bağlılığa etkisi: İstanbul' daki beş yıldızlı otel işletmelerinde bir araştırma
Usta, Işıl (Trakya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2012)İnsan kaynakları organizasyonların en önemli bileşenidir. Rekabetin her geçen gün arttığı küresel dünyada, etkili ve verimli çalışanlara sahip olmak organizasyonlara büyük avantajlar sağlamaktadır. Çalışanlar, organizasyonun ... -
Trakya’ya özgü gastronomik kültürün İstanbul’daki gastronomik işletmelerde pazarlanabilirliği
Kale, Erdem (Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2013)Bu proje çalışmasında; Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerindeki gastronomik kültürün İstanbul ilindeki yiyecek-içecek işletmelerinde pazarlanabilirliği ve bilinilirliği tespit edilmeye çalışılmıştır. Araştırma üç bölümden ... -
Türkiye'de turizm sektöründe istihdam politikalarının işgören motivasyonuna etkileri: Ege bölgesinde beş yıldızlı oteller üzerine bir araştırma
Kocadoğan, Sedat (Trakya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2010)Turizm sektörünün temel yapı taşlarını konaklama işletmeleri oluşturmaktadır. Bir destinasyonda, konaklama işletmelerinin hizmet ve fiziksel kalitesi elbette o destinasyonu hem pazarlanabilirlik açısından hem de bölge ... -
Yöneticilerde demografik özelliklerin liderlik için yeterliği: İstanbul'daki beş yıldızlı oteller üzerinde bir araştırma
Karalar, Serol (Trakya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2010)Artan rekabetin her geçen gün işletmeleri farklı stratejiler belirlemeye ittiği günümüz küresel dünyasında, etkili ve sorun çözücü yöneticilere sahip olmak işletmelere büyük avantajlar sağlamaktadır. Nitekim yöneticiler; ...